7 juni 2012

Erstan

Idag hade vi en kortare distans att klara av, så vi bestämde väckning kl. 06:30. Natten var lika kall som de tidigare. Kabintemperaturen kring 8°C och fuktigt, fuktigt...

En sak sonm jag glömde nämna igår var att Mats och jag hade en MOB-övning med plottern, så om ni vid något tillfälle ser en virtuell gubbe flyta omkring utanför Korpo är han troligtvis vår. Dessutom såg vi senare på kvällen vad vi trodde var båtflyktingar, men som senare visade sig vara Korpo-ungdomar klädda för sjön.


Dagens rutt började som gårdagens, dis och småruggigt, men så småningom klarade det och solen sken mot slutet av dagen från en molnfri himmel.

 Fyren Insinööri Pettersson

Lite över middagstid närmade vi oss Åbo och i god tid före severingarna stängde sin middags-buffé var vi framme. Efter att vi ätit strosade vi på staden. Vi köpte en Trangia och en kupévärmare av Claes. Trangian för att kunna koka vår egen mat eftersom vi inte får gasen att fungera och värmaren för att inte mera behöva frysa om nätterna.

Borea som traffikerat rutten Jakobstad-Skellefteå

Imorgon får jag en vilodag. Mats skall ju som bekant på jobbintervju till Vasa. Jag skall kolla färskvattenpumpen och göra lite annan sevice, som behövs. Gästhamnen är hur bra som helst, det enda som stör är gatutrafiken och båttrafiken på Aura ås skitiga vatten. Vi har flytvästar på t.o.m. då vi går på vessa av rädsla för att om vi faller i så drunknar man säkert här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar