5 juni 2012

Vi korsar det stora havet

Vi hade ställt klockan på ringning redan vi 6-snåret så att vi utvilade, smörgås- och kaffestinna skulle kunna lätta ankar kl. 07:00. Vi visste ju att gasflaskorna var fyllda, så vi öppnade kranarna och väntade på att det skulle börja pysa ... men ingen gaslukt så långt våra näsor kunde lukta. Vi hade ju inte kontrollerat just den detaljen innan vi gav oss av. Vi antar att det är tryckregulatorn som fått sig en törn och därför inte fungerar. Inget kaffe den här gången. Resan över havet gick som på räls. Det kunde gärna ha fått vara lite varmare, men ingen störande blåst och inga vågor högre än 5 meter, minst :).
Väl framme i Ålands skärgård navigerade vi oss fram till Lotsudden gästhamn på Degerö. Här är servicen förträfflig. Väl fungerande WC:n, utmärkta duschar, stor bastu och en utmärkt servering med mat och tillhörande snaps. Livet leker, tycker två rentvättade österbottningar.


3 kommentarer:

  1. Måste säga att att ni två är roliga, trevliga och oslagbara optimister. Och kunniga dessutom.

    Tack för att ni tar hand om er och båten på bästa sätt.

    sa den ena gräsänkan!

    SvaraRadera
  2. Kul! Det var verkligen inte illa gjort att korsa havet utan morgonkaffe :)

    SvaraRadera
  3. åland levererar!
    Annars så hörde jag på nyheterna om hur höga halter av hormonet bisfenol A man kan få i kroppen efter bara 2 dagar på KONSERVERAD mat. Jag hoppas ni har annat med er än konservburkar :)
    http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/hoga-halter-bisfenol-i-mat-pa-burk

    SvaraRadera