9 juni 2012

Gustavs

Turens 5:e etapp, Åbo - Nådendal - Gustavs - Nystad.
Väckning i Åbo som sig bör kl. 06:00. Vi vaknade upp till en mulen morgon. Vi tankade före avfärd. Lite tekniska data:
Logg: 137,8 M
Körtid: 26 h 20 m
Tankning: 47,82 l
Var och en får räkna ut bränseförbrukningen :).

Fram till Nådendal hade vi hyfsat väder, jag vågade t.o.m. säga åt Mats att vi inte får något regn idag. Vi passerade Gullranda. Sauli stod på bryggan och viftade.

Appropå vädret ... människan spår, Gud rår. Efter ett par sjömil började det falla dagg, tät dagg. Vi tror att Herren glömde stänga spjället, för så har det fortsatt resten av dagen.

Passagen via Gustavs skulle säkert en solskensdag vara toppen, nu blev den bara bra.
Stax norr om passagen slutade plottern att fungera, så vi fick gräva fram de gamla kunskaperna, som lärts ut i navigeringskurserna. Väl framme i Nystad lokaliserade vi felet. Det är generatorn, som inte laddar tillräckligt. Det är inget problem, innan avfärd köpte jag från Classes en ackuladdare, som nu kommer väl till pass i gästhamnarna.

Nystad blev en  positiv överraskning. Här var det minsann liv och rörelse i hamnen. Staden anordnar som bäst Merefesti. Den pågår ännu i morgon, men tyvärr har vi tidig väckning, så vi måste kanske återkomma till dagarna ett annat år.

 I morgon fortsätter vi till Laitakari och enligt http://yr.no får vi solsken :)


1 kommentar:

  1. Tur att ni fick tillfälle att navigera lite också :) Har det något med presidentens integritet att göra då du retucherat bort honom från bryggan? Fastnar han kanske inte alls på oavtalade bilder?

    .mikaela

    SvaraRadera