2 juli 2013

Resa till vikingarnas hemtrakter (resa i västerled)

Snipan är nu riggad och klar för nya äventyr. Dessutom har vi hunnit med en veckas bilsemester till Norge. Målet med resan var att hälsa på Eivors dotter Sandra, som sommarjobbar i Ålesund. Där bor också hennes polkvän Jonas. Han fick anställning på Alfa Lawall efter att ha utexaminerats som automationsingenjör från Novia.

Resrutten, som också genomfördes, startade med morgonfärja Vasa - Umeå. Därefter via Östersund upp till Åre, var vi övernattade. Följande dag korsade vi gränsen till Norge, besökte Trondheim och anlände lagom till Ålesund för kvällskaffe.
Dag 3 och 4 kollade vi sevärdigheter i Ålesund, bl.a. Fjällstuen. Vi besökte också Sunnmöre museum och Atlanterhavsparken. Jätteintressanta platser båda två.
Dag 5 blev det så dags att starta hemfärden. Rakt österut genom hela Norge, vi korsade igen riksgränsen och övernattade i Vemdalen. Följande dag körde vi inlandsvägen upp till Dorothea och därifrån rakt ner till Umeå. Kvällsfärja äver till Vasa, 130 km upp till Eugmo och vipps var vi hemma.

Det som fascinerade mej mest under resan var de olika landskapsbilderna som målades upp framför våra ögon, trots att vi i princip hela tiden befann oss på samma latitud. Nu blir det inga fler bilsemestrar, det har vi lovat varandra ... åtminstone inte på ett par, tre år :).
 

Åre Bed & Breakfast

Nidarosdomen, Trondheim
Ålesund från Fjällstuen
SABB, Sunnmöre museum
Trollväggen
Poem för en imaginär älv, Skinnmudselet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar